::utp-tidak selalu indah!!::

Posted in Uncategorized on April 6, 2008 by kamaruddin90

eeeee… aku geram dengan UTP… khabarnya universiti berkelas DUNIA….
khabarnya pernah dapat awards banyak!!!
tapi… kemudahan wireless… hampeh giler…….
tak silap aku tahun lepas dapat anugerah AGHA KHAN
8 rekabentuk termashyur dunia katanya…
pelik aku.. macam mana sekretariat tu bg anugerah kat utp..
nie mesti tengok fizikal jer….

kesan-kesan wireless rosak…:

1. sekretariat anugerah segala blog tak boley post entry..
2. waktu tido aku sangat awal..
3. tak boley nak chat!!!!!!!!

so… kengkawan… kalau korang nak tau… wireless kat sini memg hanjing sket..
kalau bak bangunan2 nie.. abis berbilion uto tak kisah..
kalau bak wireless… sayang nak labur!!!!!!!!

Advertisements

::calon-calon bagi ANUGERAH SEGALA BLOG::

Posted in ANUGERAH SEGALA BLOG on April 4, 2008 by kamaruddin90
Setelah mesyuarat rasmi(bukan tergempar) oleh Sekretariat ASB (bukan Amanah Saham Bumiputera tp, Anugerah Segala Blog) memutuskan untuk mengeluarkan short listed bagi calon-calon yang layak bertanding…
UNIVERSITI MALAYA
aliasyraf.wordpress.com
 mysarah.wordpress.com
penamaya.wordpress.com
adilasrie.blogspot.com
izzuddinbinismail.blogspot.com
UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS (UNIMAP)
 schamohamad.blogspot.com
UNIVERSITI MULTIMEDIA MALAYSIA (MMU)
teratakkontroversi.blogspot.com
thearguer.blogspot.com
eeesseymiyake.blogspot.com
naquibmambojumbo.blogspot.com
zliah.blogspot.com
UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS (TUAN RUMAH)
inilahjunny.blogspot.com
langkahsepi.wordpress.com
langitsenja.blogspot.com
fk-zone.blogspot.com
ismalstories.blogspot.com
epulupe.blogspot.com
alinsays.blogspot.com

::ANUGERAH SEGALA BLOG::

Posted in Uncategorized on April 4, 2008 by kamaruddin90
huhuhu… hari ini, entah macam mana aku ada mood nak updatekan blog. Mungkin disuntik oleh lawak kat blog kak Scha yang penuh dengan unsur2 carut ala2 Ogy… atau terhibur bila baca nukilan ala2 jaafar onn di langkahsepi.wordpress.com dan macam-macam citer terbaru kat ratu blog, abg rased MMU… *pitammmm…
macam mana pon, aku ni bak seorang pemerhati jer.. ala-ala baca pastu jadi bahan lepak ngan sapik dan sidiq.. kenapa tak ngan mino sekali? kalau nak tau, noratisha sekarang ada secret planning, ntah ke mana dia menyorok, biasa nyer pasti boley carik, tapi kali nie tak boley nak carik.. sms tak dibalas, col tak diangkat….. anywei, pesanan adik2 kepada kak noratisha, jangan kekwat… bila2 masa jer gelaran mak ayam besar dirampas sidiq…. *larikkkkkk……
tapi kali ni, aku nak mengisytiharkan pelancaran Anugerah Segala Blog bersempena ngan Minggu Blog Sedunia… Setakat hari ni, jam ni, aku telah mengesahkan penajaan daripada 12 company gergasi dunia… Kalau nak tau, nanti aku buat press-conference… tapi, kepada blogger-blogger gigih bagai, blog anda anda akan diperhati satu demi satu, hari demi hari untuk sesi pengadilan.. dan ingat… keputusan juri adalah muktamad… tapi, korang selamat tahun ni sebab aku melupuskan sistem kuota, sistem margin sekali, ala-ala aku takut korang seme fobia kalah macam debat…
berikut adalah anugerah yang bakal dipertandingkan
BLOGGERS 
ANUGERAH BLOGGER TERBAIK
ANUGERAH BLOGGER VETERAN TERBAIK
ANUGERAH BLOGGER MUDA TERBAIK
ENTRY 
ANUGERAH ENTRY TERBAIK 
ANUGERAH ENTRY TERPANAS
ANUGERAH ENTRY BERILMIAH
ANUGERAH ENTRY KOMEDI 
ANUGERAH ENTRY HAMPEH
ANUGERAH ENTRY CARUT TERBAIK
BLOG
 ANUGERAH BLOG TERBAIK
ANUGERAH BLOG BERILMIAH TERBAIK
ANUGERAH BLOG HAMPEH
ANUGERAH PENGURUSAN TERBAIK
 ANUGERAH GRAFIK TERBAIK 
ANUGERAH KHAS DBP 
ANUGERAH GAYA PENULISAN TERBAIK
ANUGERAH GAYA PENULISAN HANCUR 
 oleh itu, kepada bloggers sekalian, gigih la uols berebut anugerah kali ini ok… senarai calon akan ditentukan pada persidangan juri terkemuka yang arif dalam dunia blog, iaitu
1. MOHAMMAD KHAZAIDI -Pengerusi Pengelola
2. Eddyana Dolce – World Best Blooger
So, korang jangan tak tau… kali nie Anugerah yang aku wujudkan memang dah berkelas dunia… cuma korang jer (blogger) jer tak berkelas dunia… *pengsan..
p/s
– tunggu senarai nama calon2 selewatnya pukul enam petang..
– minggu nie bermula 4 april – 9 april
– nantikan setiap hari entry laporan sekretariat tentang perjalanan anugerah dan perkembangan semasa..